Ovmaç Çorbası Nasıl Yapılır
Ovmaz Çorbası Yapmak İçin :
MALZEMLER :
* 1 ( Bir ) Su bardağı un
* 2 ( İki ) çorba kaşığı tereyağı
* 1 ( Bir ) Litre kadar et suyu daha önce tarifini vermiştim
* 2 ( İki ) çorba kaşığı yoğurt
* 1 ( Bir ) kahve fincanı süt
* 1 ( Bir ) Adet yumurta
* Tuz
* Servis yapılırken üzerine
*1 ( Bir ) çorba kaşığı tereyağı , nane, istek üzerine pulbiber
* Servis yapılırken üzerine
*1 ( Bir ) çorba kaşığı tereyağı , nane, istek üzerine pulbiber
En Lezzetli Ovmaç Çorbasının
YAPILIŞI :Malzemelerimizden unun üzerine elinizle veya ölçü olarak kullandığınız serpme ile hafifçe su serperek ovalamaya başlayın. Meyadana gelen hamur topaklarını temiz bir tülbent veya bezin üzerine yayma tekniği ile koyun ve kurutun. Hamur topaklarından yarısını tereyağda pempeleşene kadar kavurup ayırın. Geri kalan hamur topaklarını soğuk olarak hazırda beklettiğiniz etsuyuna 1 ( Bir ) yumurta,süt ve yoğurdu ekleyerek karıştırın. Kavurup pembeleştirdiğiniz ovmaçların üzerine bu karışımı ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak kaynatın, İsteğiniz kadar tuz ilave edin. Ayrı biryerde tereyağı eriterek nane ve pulbiberi hazırladığınız tereyağında yakın ve çorbanızın üzerine dökün ve servis yapın afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder