Pages - Menu

2 Ekim 2013 Çarşamba

En Lezzetli Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır
Ayva Reçeli Yapmak İçin

MALZEMELELER :
* 1 Kilogram Ayva
* 5 ( Beş ) - 6 ( Altı ) su bardağı şeker
* 5 ( Beş ) su bardağı su
* 1 liman suyu
Ayva Reçelinin yapılışı
1. 1 ( Bir ) kilogram avya dilimlenip soyulduktan sonra ortası iyice temizlenerek istenilen boy ve ebatta doğranır. Kabukları ve ortası ayrı biryerde 2 ( iki ) - 3 ( Üç ) bardak su yardımı ile kaynatılıp kaynayan suyu alınır.
2. İstenilen ebat ve boyda doğranan ayvalar bu su yardımı ile yumşak kıvama gelinceye kadar haşlanır. Fakar suyu süzülmez. Sonra şekeri ilave edilerek 2 veya 3 bardak daha su takviyesi ile yavaş yavaş kaynatılmaya başlanır.Limon suyu ilave edilerek ateşten alınır. Kıvamını anlamak için beyaz bir düz servis tabağını alınacak bir miktar recel suyu koyu veya sulu olduğunu size gösterir istenilen kıvama gelinceye kadar kaynatılmasında yarar vardır. Yaptığımız recel ılık bir sıcaklığa gelince tercih ettiğiniz kavanozlara alınarak ağızları sıkıca kapatılır. Kavanozların ters çevrilerek recelin genişlemesi sağlanır. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder