Pages - Menu

11 Ekim 2013 Cuma

En Lezzetli Düğün Çorbası Nasıl Yapılır

Düğün Çorbası Nasıl Yapılır
Düğün  Çorbası Yapmak İçin :
MALZEMLER :
* 10 ( On ) Su Bardağı Et Suyu
*  3 ( Üç ) Çorba Kaşığı un
* 2 ( İki ) Yumurta
* 2 ( İki ) Adet Limon
* 2 ( İki ) Adet parça et haşlanmış
* 2 ( İki ) Kaşık Yağ
* 1 ( Bir ) Kahve kaşığı kırmızı biler

En Lezzetli DüğünÇorbasının 
YAPILIŞI  :
Düğün çorbasını yapmak istediğiniz tencereye daha önce tarifini vermiş olduğum et suyu koyularak kaynatılır. Ayrı kap veya kâsede malzemelerimizden yumurta, limon ( sıkılarak meyydana getirdiğimiz suyu ) ve un et suyundan azar azar alınarak ezilir ve kâsede karıştırılır. İstenilen kıvamda olduğu kaşıktan akış tarzına göre belli olur kaynamakta olan etsuyuna hazırlanan karışım eklenerek orta ateşte pişirilir. Tuz atılır. Diğer bir kısımda yağ ısıtılır küçük küçük doğranmış et ile sote edilir ( Karıştırlır veya çevrilir) kırmızı biber ilave edilerek hazırladığımız çorbaya dökülür.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder