Pages - Menu

12 Ekim 2013 Cumartesi

En Lezzetli Kuzu Kapama Nasıl Yapılır

  Kuzu KapamaNasıl Yapılır
  Kuzu KapamaYapmak İçin :
MALZEMLER :
* 1 ( Bir ) Kilo Kemikli Kuzu eti
*  2 ( İki ) Yemek Kaşığı sıvı yağ
* 1 ( Bir )Baş kuru soğan
* 12 ( Oniki ) Adet taze yeşil soğan
* 1 ( Bir ) Adet Marul
* 1 ( Bir ) Adet ortaboy havuç
* 1 ( Bir ) Demet dereotu ve tuz
En Lezzetli Kuzu Kapamanın
YAPILIŞI  :
Düdüklü tencereye ikiçay kaşığı sıvı yağ konularak kısık ateşte kapağı kapatılmadan ısıtılır. Ateş kapatılarak malzemelerimizden et, temizlenip ayıklanmış olan kuru ve yeşil soğan, havuç elinizle ditdiğiniz yaprak yaprak pazı,marul ve tuz konup yağ ilavesi ile karıştırılır. Çay bardağı ile iki bardak su ilave edilerek düdüklü tencere kaparlarak orta ateşte 20-25 dakika pişirilir.Soğduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder