Pages - Menu

2 Ekim 2013 Çarşamba

En Lezzetli Et Suyu Nasıl Çıkarılır?

Et Suyu Nasıl Çıkarılır
Et Suyu Çıkarmak İçin

MALZEMELER :
* Dana Kemiği
* 1 ( Bir ) Baş soğan
* Havuç
* Maydanoz veya Kereviz sapları
* 1 ( Bir ) tartlı kaşığının yarısı kadar tane karabiler
* 1 ( Bir ) veya 2 ( İki ) adet defne yaprağı

ET SUYUNUN YAPILIŞI :
1. Geniş bir tencereye dana kemiklerimiz bol su ile yıkınıp temizlendikten sonra kaynatılmaya başlanır. Kaynama gercekleşirken üzerinde biriken köpükler bir tahta kaşık yardımı ile alınır.
2. Soyulup temizlendikten sonra küp şeklinde doğranan soğan,havuçlara ilaveten kereviz defne yaprağı ve maydanoz sapları ilave edilerek iyice kaynamaları sağlanır. İyice kaynadıktan sonra tel süzgeç yardımı ile süzülerek et suyumuz hazır olmuş olur isteğe bağlı soğmaya bırakılarak soğuduktan sonra üzerindeki yağlar yine tahta bir kaşık yardımı ile alınır. Afiyet olsun.Mümin Ustadan sevgilerle




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder