Ciğer Tava Nasıl Yapılır
Ciğer Tava Yapmak İçin :
MALZEMLER :
* 1 ( Bir ) Adet Taze Koyon Ciğeri
* 2 ( İki ) Yemek Kaşığı margarin
* 2 - 3 Adet Baş kuru soğan
* Yarım Demet Mayydanoz
* 2 ( İki ) Çay kaşığı kırmızı biber
* 2 ( İki ) Çay kaşığı sumak
* 2 ( İki ) Çorba kaşığı zeytinyağ
* Yarım Dilim limon ve Tuz
En Lezzetli Ciğer Tavanın
YAPILIŞI :Tedarik etmiş olduğumuz koyun ciğeri temizlendikten sonra itina ile zarından arındırılır. ( zarı soyulur ) daha sonra kuşbaşı şeklinde doğranır. Hazırlamış olduğumuz tenceremize yağ kızdırılır ve ciğerlerimiz atılarak karıştırılır Çok harlı ateşte kapat ve üstlük örtülmeden karıştırılarak pişirilir. ( Önemli olun kavurmanın suyunu çekinceye kadar pişirilmesi ) tuz ve ilaveten karabiber atılırak ters yönlerde karıştırılır.
Başka bir yerde ciğer tavamızın servisinde yanında kullanacağımız soğan salatası hazırlanır : Soğanlarımız soyularak yarım halka şeklinde dilimlenir.İnce kıyılmış maydanoz, kırmızı biber, tuz, zeytinyağ, sumak ve limon suyu ilave edilerek bir güzel karıştırılır. Hazırlanan güzel karışım ciğerle birlikte servis edilir.
*Ciğerimizin sert bir şekil almaması için püf nokta çok harlı ateşte ve üzerine hiç bir şekilde kapak veyahut bir örtü kapatılmadan pişirilmesidir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder